Sommarsäkerhet

Att ha grillkoll, båtvett och simma lugnt hör sommaren till tycker vi på Räddningstjänsten Syd. Liksom att ha ett bra brandskydd även i sommarbostaden. Vi ger livsviktiga tips så att du ska få en trygg semester och själv kunna minska risken för olyckor!

Trygg och säker i vatten och båt

Badsäkerhet handlar om hur du lär dig att känna trygghet vid badplatser, pooler och liknande. Drunkning sker snabbt och tyst så bada aldrig ensam och håll alltid uppsikt över barn. För dig som ska ut med båt finns det några andra saker att tänka på såsom väder, utrustning och framförallt flytväst! Genom att ha rätt kunskap om säkerhet, men också om risker, kan olyckor förhindras!

Brandskydd i sommarbostaden

Oavsett om du tillbringar sommaren hemma, i sommarbostaden eller är bortrest så vill vi att du ska ha rätt brandskydd. Passa på att se över brandskyddet där du är och ha gärna en brandvarnare med dig i resväskan! Du vet väl vilket brandskydd vi rekommenderar?

Grillkoll

Att ha grillkoll hör sommaren till tycker vi! Här hittar du våra tips om hur du grillar och eldar säkert. Tänk på att all eldning innebär en risk för brand. Särskilt när det är torrt ute. Håll koll på brandrisk och eventuellt eldningsförbud. Innan du tänder - se till att du kan släcka. Ha alltid med dig en telefon så att du kan ringa 112 om det börjar brinna.

Räddningsväg flygblad

Många besökare på våra badplatser bäddar för överfyllda parkeringar och felparkerade bilar. Parkeringen är ofta räddningstjänstens och ambulansens väg fram till människor som har drabbats av drunkning eller annan olycka. Blockera därför aldrig en räddningsväg eller andra vägar fram till badet. Tänk på oss när du parkerar din bil, MC eller cykel. En felparkering kan försena oss med flera livsviktiga minuter.

Låna flytväst hos oss

Flytvästen räddar liv! Vi lånar ut flytvästar kostnadsfritt på brandstationen i Löddeköpinge i upp till två veckor.

Du hämtar och lämnar flytvästarna på station Löddeköpinge, Fågel Fenixväg 5. Det är bara att ringa på dörren under dagtid så kommer vi (om vi inte är ute på larm).

Alternativt, ring vår växel på 046-540 46 00 och be att få prata med styrkeledaren på station Löddeköpinge. Ta med legitimation!

  • privatperson
  • brandsäkerhet
  • vattensäkerhet

Senast uppdaterad: 24 maj 2024, Kl 11:36