Utbildning

Räddningstjänsten Syd erbjuder utbildningar inom brandskydd, HLR- och första hjälpen. Utbildningarna fokuserar både på hur olyckor kan förebyggas och hur du ska agera om något inträffar. Det är värdefulla och många gånger livsviktiga kunskaper som du kan ha nytta av både i din yrkesroll och privat. Du hittar alla våra utbildningar i länkarna nedan samt i högermenyn. För vissa utbildningar kan du boka enskilda platser via vår onlinebokning. För andra utbildningar eller vid gruppbokningar kontaktar du oss direkt.

Din insats kan vara avgörande

Vi arbetar för ett tryggt och säkert samhälle. Dygnet runt genomför vi räddningsinsatser och hjälpinsatser av olika slag.

Våra utbildningar är en viktig del av vårt uppdrag eftersom det ofta är någon annan än vi, kanske du, som är först på plats vid en olycka. Din insats kan vara avgörande.

Vi har erfarenhet som bara en räddningstjänst kan erbjuda

Våra instruktörer har erfarenhet och kompetens som bara en räddningstjänst kan erbjuda. Med direkt insikt i hur olyckor uppstår och därmed också hur de kan förebyggas.  

Vi har kunskapen om hur man bygger upp ett bra brandskydd inom näringsliv, förvaltning och organisation. Alla arbetsplatser har olika förutsättningar och vi anpassar innehållet i våra utbildningar efter verksamhetens behov. 

Efter en utbildning hos oss vill vi att du ska känna dig trygg med att du kan omsätta dina kunskaper i ett skarpt läge. 

Vi värdesätter ett bra och proffsigt bemötande från första kontakten till genomförd utbildning!

Tveka inte att höra av dig om du har frågor!

Våra utbildningslokaler

Våra utbildningslokaler finns i Malmö, Lund, Löddeköpinge och Eslöv. Här hittar du adresser och vägbeskrivningar. 

Skola och förskola

Som en del av vårt uppdrag - att minska olyckorna och konsekvenserna av dessa - erbjuder vi kostnadsfria utbildningar för prioriterade målgrupper, till exempel barn och unga. Vi har koncept för förskolebarn, lågstadiet, mellanstadiet och högstadiet.

Barnens sida

Här hittar du roliga aktiviteter, pyssel och våra bästa tips om brand- och trafiksäkerhet. Du kan också lära känna brandapan Flammy.

  • fastighetsägare
  • förening
  • företag
  • privatperson
  • skola
  • utbildning

Senast uppdaterad: 05 juni 2024, Kl 15:29