Brand
Varje år rycker Räddningstjänsten Syd ut till omkring 1000 bränder som sker i bostäder, skolor, andra byggnader eller utomhus. Många bränder går att förebygga med rätt kunskap. Om något händer är det också bra att känna till hur du ska agera.
Rekommenderat brandskydd
Har du alla hemma? Med brandvarnare blir du varnad tidigt och hinner ta dig ut i tid. Med pulversläckare och brandfilt kan du själv försöka släcka en mindre brand.
Brandsäkerhet i hemmet
Visste du att de flesta bostadsbränderna startar i köket och på spisen? Läs mer om vanliga risker och vad du kan göra själv för att skydda dig mot bränder.
Elda och grilla
Att elda eller grilla innebär alltid en spridningsrisk, särskilt när det är torrt ute. Väderförhållanden, bränslets egenskaper och omgivningen kan påverka och förändra eldens beteende. Därför ska du alltid vara försiktig.
Brandriskprognos
När brandrisken är hög krävs extra uppmärksamhet och försiktighet om du eldar utomhus. Under våren och sommaren ökar risken för brand i skog och mark. Håll dig uppdaterad om hur brandrisken förändras och eventuellt eldningsförbud.
Förstärkt brandskydd
Om du eller någon i din närhet har svårt att uppmärksamma en brand eller inte kan utrymma på egen hand behöver brandskyddet förstärkas. Det finns många bra hjälpmedel som ökar tryggheten om något skulle hända.
Hej Student
Har du koll på brandskyddet i din studentbostad? Vet du om din brandvarnare funkar? Eller vad du ska göra om det börjar brinna? De flesta bostadsbränder startar på spisen, så välj hellre en falafel på vägen hem från festen än att koka nudlar i köket.
- fastighetsägare
- förening
- privatperson
- skola
- brandsäkerhet
- brandrisk ute
- förstärkt brandskydd & seniorsäkerhet
Senast uppdaterad: 04 juni 2024, Kl 13:29