- privatperson
- brandsäkerhet
Hej Student!
Har du koll på brandskyddet i din studentbostad? Vet du om din brandvarnare funkar? Eller vad du ska göra om det börjar brinna i korridoren?
Sök fritt bland innehållet på vår hemsida
Visar 12 - 31 av 31
Har du koll på brandskyddet i din studentbostad? Vet du om din brandvarnare funkar? Eller vad du ska göra om det börjar brinna i korridoren?
Att elda eller grilla innebär alltid en spridningsrisk, särskilt när det är torrt ute. Väderförhållanden, bränslets egenskaper och omgivningen kan påverka och förändra eldens beteende. Därför ska du alltid vara försiktig.
När brandrisken är hög krävs extra uppmärksamhet och försiktighet om du eldar utomhus. Under våren och sommaren ökar risken för brand i skog och mark. Håll dig uppdaterad om hur brandrisken förändras och eventuellt eldningsförbud.
Att ha grillkoll, båtvett och simma lugnt hör sommaren till tycker vi på Räddningstjänsten Syd. Liksom att ha ett bra brandskydd även i sommarbostaden. Vi ger livsviktiga tips så att du ska få en trygg semester och själv kunna minska risken för olyckor!
Varje år ser vi hur fyrverkerier orsakar allvarliga skador och bränder. Följ våra rekommendationer, vi har listat 10 viktiga tips för att fyra av säkert. Om du vill sälja fyrverkerier behöver du ansöka om tillstånd för explosiv vara.
Vid om- och nybyggnation är det byggherren som ansvarar för brandskyddet. Räddningstjänsten Syd fungerar som rådgivande part inom byggprocessen till medlemskommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö.
Här beskrivs förutsättningarna för att utrymning ska kunna ske med hjälp av Räddningstjänsten Syd och var det kan ske inom vårt geografiska område.
Här beskrivs vilka krav som ställs i en samlingslokal för att tidigt upptäcka en eventuell brand och då kunna genomföra en snabb och säker utrymning.
Här beskrivs brand- och utrymningskrav som ställs på lokaler som används för tillfällig övernattning. Här kan du också anmäla tillfällig övernattning genom formuläret längst ner på sidan.
Här beskrivs vad innehavare behöver tänka på för att upprätthålla ett bra brandskydd på sin uteservering.
Här beskrivs vilket ansvar ägare och nyttjanderättshavare har gällande brandskydd på campingplatser.
Här beskrivs rekommendationer för att upprätthålla ett tillfredsställande brandskydd och en säker utrymning vid tillfälliga evenemang.
Här beskrivs hur containrar ska placeras för att säkerställa att brand inte sprids till exempelvis närliggande byggnader samt hur placeringen kan underlätta räddningsinsats.
Här beskrivs hur Räddningstjänsten Syd anser att höga byggnader kan anpassas för att skapa goda förutsättningar vid en räddningsinsats.
Här beskrivs hur solcellsanläggningar och batterilagersystem kan utformas för att skapa goda förutsättningar vid en räddningsinsats.
Välkommen till vår utbildningssida för brandsäkerhet! Här hittar du vårt utbud av kurser som hjälper dig att förbättra brandsäkerheten i din verksamhet. Våra utbildningar täcker allt från grundläggande brandskydd till mer avancerade utbildningar som till exempel Naturgasutbildning. Utforska vårt sortiment för att hitta den utbildning som passar just era behov.
Våra brandskyddsutbildningar ger dig grundläggande kunskap om hur bränder uppstår och hur de kan förebyggas. Den här utbildningen är särskilt anpassad för dig som arbetar med riskutsatta personer i deras hemmiljö, som exempelvis hemtjänstpersonal eller arbetsterapeuter. Kursen innehåller även en praktisk del där deltagarna får öva på att släcka mindre bränder med brandfilt och handbrandsläckare.
Här hittar du roliga aktiviteter, pyssel och våra bästa tips om brand- och trafiksäkerhet. Du kan också lära känna brandapan Flammy.