Välkommen till nya rsyd.se

Välkommen till vår uppdaterade webbplats! Vi hoppas att du får en positiv upplevelse av ditt besök och att du snabbt ska hitta det du behöver. Vår ambition är att vi nu kan erbjuda mer tillgänglig information om hur du skyddar dig mot olyckor. 

Rsyds emblem med konfetti

Letar du efter något särskilt?

Många direktlänkar finns redan från startsidan, mer information finns som vanligt i våra menyer.

Förutom att använda sökfunktionen kan du nu också hämta information utifrån målgrupp och ämnesområde.

Mer om vårt innehåll

Precis som vanligt så hittar du aktuella nyheter, pressmeddelanden och arkiv för våra larm i vårt pressrum. Härifrån kan du även välja att prenumerera så att du inte missar vad som händer.

Hem & Fritid: Här fokuserar vi på information och rådgivning om vad du kan göra själv för att skydda dig mot olyckor. Till exempel inom brand, trafik, vatten och hemberedskap. Här hittar du också information om hjälpmedel som förstärker brandskyddet om du har svårt att upptäcka en brand eller utrymma på egen hand.

Företag: Här samlar vi information om vad du som företagare behöver tänka på. Det kan handla om det systematiska brandskyddsarbetet, tillstånd för brandfarlig vara, automatlarm eller farlig verksamhet. Här finns också våra Råd och anvisningar för till exempel utrymning, insatser i höga byggnader, tillfällig övernattning, solceller och batterilagring med mera.

Vid olyckor: Om något inträffar är det viktigt att veta vad du kan göra själv innan räddningstjänsten hunnit fram. Här går vi igenom hur du kan agera om det börjar brinna, om du kommer fram till en trafikolycka, om någon är på väg att drunkna eller drabbas av plötsligt hjärtstopp.

Utbildning: Våra utbildningar inom brandskydd, hjärt- lungräddning och första hjälpen riktar sig till alla! Utbildningarna fokuserar på hur olyckor kan förebyggas och hur du ska agera om något händer. Det är värdefulla och många gånger livsviktiga kunskaper. Här hittar du också våra olika koncept för skolor samt barnens egen sida!  

Om oss: Är du nyfiken på vad vi gör inom Räddningstjänsten Syd? Var våra brandstationer finns eller kanske hur det är att jobba hos oss? Då hittar du det här.

Tillgänglighet: Vi är en räddningstjänst för alla och vi strävar hela tiden efter att förbättra tillgängligheten på vår webbplats. Om du upptäcker problem eller brister får du gärna höra av dig till oss.

Kontakt

info@rsyd.se

046-540 46 00

Varmt välkommen till nya rsyd.se!

  • Nyheter

Senast uppdaterad: 20 juni 2024, Kl 11:33