Idag firar vi alla deltidsbrandmän

Idag den 3 september hyllar vi våra deltidsbrandmän lite extra för att de varje dag, året runt skapar trygghet och alltid är redo att åka på larm.  Tack vare er kan vi säkra upp att hjälp finns när den behövs!

Brandman på jobbet-dagen

På Räddningstjänsten Syd har vi 135 deltidsbrandmän i orterna Burlöv, Genarp, Eslöv, Kävlinge, Veberöd, Revinge och Löberöd.  Idag vill vi uppmärksamma dem och tacka deras huvudarbetsgivare och såklart deras anhöriga för att vi får låna dem till vårt viktiga uppdrag.

Som deltidsbrandman har man beredskap, hemma eller på jobbet, var tredje eller fjärde vecka. Vid larm piper personsökaren och man har då runt fem minuter på sig att komma fram till brandstationen, byta om till larmställ och vara på väg med ett räddningsfordon till olyckan.

Deltidsbrandmän avgörande för samhällets skydd mot olyckor

Av Sveriges 16 000 brandmän är 11 000 deltidsanställda. De utgör stommen i svensk räddningstjänst och är därmed en mycket viktig del i samhällets skydd mot olyckor. För att systemet med deltidsbrandmän ska fungera behöver vi människor som åtar sig uppdraget parallellt med sina vanliga jobb. Vi behöver också arbetsgivare som låter sin personal att lämna sina jobb vid larm. 

Brandman på jobbet-dagen är ett initiativ från Räddningstjänstens riksorganisation för beredskapsfrågor (RRFB) och syftar till att synliggöra våra deltidsbrandmän och deras arbetsgivare, men också att öka intresset för yrket.

  • Nyheter

Senast uppdaterad: 03 september 2024, Kl 09:15