Senaste nytt

Senaste nytt

Visar 1 - 20 av 23

    • Nyhet
    Senast uppdaterad: 20 december 2023, Kl 14:04

    Vi hyllar fem vardagshjältar för deras ingripande vid bränder

    Räddningstjänsten Syd och Brandskyddsföreningen i Skåne uppmärksammar fem vardagshjältar för deras insatser i samband med tre olika bränder, där ett snabbt agerande både begränsat skadorna och hindrat bränderna från att sprida sig.

    • Nyhet
    Senast uppdaterad: 04 december 2023, Kl 11:00

    Test av utomhussignalen Viktigt meddelande

    Idag, den 4 december klockan 15.00, genomförs årets sista test av utomhussignalen Viktigt meddelande. Utomhusvarningen finns till för att snabbt varna vid en akut fara.

    • Nyhet
    Senast uppdaterad: 01 december 2023, Kl 12:00

    Trygg och säker jul – här träffar du oss i december

    Vår finaste julklapp är kunskap om hur du skyddar dig och dina nära. Den omtanken vill vi sprida i juletid. Du kan vara trygg med att vi kommer när vi behövs, men tänk på att du kan göra något först. Tillsammans räddar vi liv!

    • Nyhet
    Senast uppdaterad: 01 december 2023, Kl 10:00

    Glöm inte trycka på knappen

    Nu är den här, årets brandvarnardag! Så glöm inte att testa dina brandvarnare och byt batteri om det behövs. Kanske kan du även hjälpa en granne eller anhörig som har svårt att nå upp själv. För vi på räddningstjänsten vet att brandvarnare räddar liv – när de fungerar.

    • Nyhet
    Senast uppdaterad: 12 oktober 2023, Kl 15:12

    Besök av minister för civilt försvar

    Under onsdagen besökte ministern för civilt försvar, Carl-Oskar Bohlin, Räddningstjänsten Syd på brandstationen i Malmö centrum.

    • Nyhet
    Senast uppdaterad: 04 oktober 2023, Kl 12:00

    Välkommen på öppet hus under höstlovet

    På höstlovet slår vi upp portarna för öppet hus på flera håll! Ta med familjen och gå på upptäcktsfärd hos oss. Eller kom själv och prova på hur det är att arbeta som brandman!

    • Nyhet
    Senast uppdaterad: 01 oktober 2023, Kl 10:37

    Insatser som räddar liv - för de mest sårbara

    Som seniorsamordnare på Räddningstjänsten Syd jobbar Britt-Marie med livsviktiga insatser som stärker brandskyddet för dem som är som mest sårbara om det börjar brinna.

    • Nyhet
    Senast uppdaterad: 25 september 2023, Kl 11:10

    Öva din hemberedskap inför kris

    Vid en större kris testas vår beredskap och samhällets resurser måste först gå till de mest riskutsatta och viktigaste samhällsfunktioner. Därför kommer de allra flesta behöva klara sig själva en tid. Hur skulle du klara dig en vecka utan el, telefoni, rinnande vatten, värme och färsk mat i kylen?

    • Nyhet
    Senast uppdaterad: 04 september 2023, Kl 12:55

    Test av utomhussignalen VMA

    Idag, den 4 september klockan 15.00, testas utomhussignalen VMA – viktigt meddelande till allmänheten. Utomhusvarningen finns till för att snabbt varna vid en akut fara.

    • Nyhet
    Senast uppdaterad: 25 juli 2023, Kl 10:45

    Ingen ska behöva drunkna

    Förra året miste 70 personer livet i Sverige i samband med drunkningsolyckor, majoriteten var män och pojkar. Idag uppmärksammar vi ”World Drowning Prevention Day” för att öka kunskapen om vattensäkerhet och hur du kan känna dig trygg i vatten.

    • Nyhet
    Senast uppdaterad: 30 juni 2023, Kl 16:08

    Räddningsmaterial på väg till Ukraina

    Räddningstjänsten Syd har förberett en sändning med räddningsmaterial som nu hämtas upp för vidare transport till Ukraina. Det handlar bland annat om rökdykarutrustning, skyddsutrustning och släckutrustning.

    • Nyhet
    Senast uppdaterad: 19 juni 2023, Kl 15:01

    Säker sommar var du än är

    Sommaren är här med besked! Och så även semestern för några. Oavsett var du befinner dig i sommar vill vi att du ska få en trygg semester och genom att känna till några av de vanligaste riskerna kan du också förebygga olyckor och skydda dig och dina nära om något skulle hända.

    • Nyhet
    Senast uppdaterad: 15 juni 2023, Kl 15:01

    Många hem saknar brandvarnare

    Av de drygt 400 bostadsbränder som Räddningstjänsten Syd har åkt på under 2022 och 2023 saknade omkring 40 % fungerande brandvarnare. Det är oroande höga siffror.

    • Nyhet
    Senast uppdaterad: 07 juni 2023, Kl 18:09

    Hög brandrisk i Skåne

    Uppdaterad 22 juni. Det råder mycket hög brandrisk över i stort sett hela Skåne med eldningsförbud i flertalet kommuner.

    • Nyhet
    Senast uppdaterad: 28 april 2023, Kl 12:00

    Eldning och grillning vid Valborg

    Eldnings- och grillsäsongen är här! Och till helgen väntar också Valborgsfirande på flera håll. Genom att elda rätt och grilla säkert minskar du risken för olyckor.

    • Nyhet
    Senast uppdaterad: 24 mars 2023, Kl 11:24

    En uthållig räddningstjänst i en osäker omvärld

    Årsredovisning 2022 - I en sammanfattning av året beskrivs bland annat förbundets utökade bemanning, nytt andningsskydd för operativ personal samt anpassning till ett enhetligt ledningssystem av räddningsinsatser. Osäkerheten i vårt närområde har även satt fokus på en förbättrad kontinuitetshantering.

    • Nyhet
    Senast uppdaterad: 22 mars 2023, Kl 10:17

    Välkommen på öppet hus under påsklovet!

    På påsklovet är det dags igen! Inte mindre än fyra av våra stationer välkomnar er in på öppet hus. Ta med familjen och gå på upptäcktsfärd inne på brandstationerna i Malmö och Löddeköpinge. Varmt välkommen!