Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för - doftgranen2.png

Lyckad A-traktorträff i Löberöd

13 februari, 2023, kl 13:49

I fredags bjöd deltidsstationerna i Löberöd och Revinge in ungdomar i området till en A-traktorträff. Det visade sig bli en riktig fullträff med omkring 80 fordon och 170 ungdomar som samlades för att grilla korv, prata om bilar och trafiksäkerhet.

−Det var en riktigt lyckad kväll och vi är väldigt glada över det gensvar vi fick. Det är vanligtvis svårt att få kontakt med ungdomar och prata om säkerhet, säger Hans Loo, deltidsbrandman i Löberöd och en av initiativtagarna till träffen.

Det har den senaste tiden skett flera allvarliga trafikolyckor med A-traktorer runt om i landet. Därför är det viktigt att prata om säkerhet och hur du kan undvika att utsätta dig själv och andra för onödiga risker.

−Vi informerade bland annat om riskerna med att inte ha bilbälte och vilken skillnad bältesanvändning kan göra. Inne i vagnhallen hade vi även förberett med information om hur man ska agera när man är först på en olycksplats, berättar Hans Loo.

Under kvällen grillades det korv och samtalen blandades med uppvisning av bilarna. Hela parkeringen utanför var full med bilar och vissa hade åkt så långt som från Ystad. En resa som tog en god stund med tanke på a-traktorernas maxhastighet på 30 km/h.

−Arrangemanget blev väldigt uppskattat av ungdomarna och de tyckte det var kul att se hur vi jobbar. Nu planerar vi fler liknande träffar både här i Löberöd och på andra stationer i Räddningstjänsten Syd, säger Hans.

Ett stort tack till alla som kom på träffen i fredags!

a-traktorträff kollage.png