Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Yttre befäl

Vill du bli en av oss som arbetar för ett tryggare och säkrare samhälle? Varje dag gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi är en samhällspartner som bidrar till våra medborgares trygghet och om olyckan sker är vi där och gör allt vi kan.

Om arbetsplatsen

Räddningstjänsten Syd är räddningstjänsten för kommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö. Vårt uppdrag är att förebygga olyckor och att snabbt och effektivt genomföra räddningsinsatser av olika slag.

Hos oss kommer du att utvecklas både på ett personligt plan och kompetensmässigt. Du kommer att arbeta nära kollegor med mycket kunskap och erfarenheter som du både kommer stödja och få stöd av. Du får verka i en god arbetsmiljö med bra möjlighet att påverka balansen mellan arbetsliv och fritid. Hos oss har du tillgång till gym på alla våra arbetsplatser, möjlighet till nyttjande av friskvård på arbetstid, föräldrapenningtillägg vid föräldraledighet med mera. 

Arbetsuppgifter

Nu söker vi ett yttre befäl som kommer att jobba i en schemalösning som innebär att en del av arbetstiden förläggs som operativ tjänstgöring med oregelbundna arbetstider och en del av arbetstiden utgörs av dagtidstjänstgöring.

Det operativa uppdraget innebär att efter genomförd introduktionsutbildning leda räddningsinsatser ute på skadeplats i någon av våra eller våra samverkande kommuners geografiska område. De yttre befälen roterar mellan placering på brandstationen på Hyllie respektive Lund och jobbar självständigt eller tillsammans beroende på händelse.

Tjänstens utformning kan komma att anpassas efter de sökandes kvalifikationer. Möjliga arbetsuppgifter som går att kombinera med rollen som yttre befäl är:

1. Handläggare på samhällssäkerhet där arbetsuppgifterna innebär både utveckling och drift. Ditt arbete kommer att omfatta handläggning av ärenden inom exempelvis tillsyn, plan- och byggprocessen, tillståndshantering enligt lagen om brandfarlig och explosiv vara (LBE) och farlig verksamhet.

2. Handläggare på Insats och ledning där arbetsuppgifterna huvudsakligen består i utveckling och utbildning av den operativa verksamheten. Placering kan ske antingen på funktionen förmåga eller övning och utbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som antingen

- har flerårig erfarenhet av operativt skadeavhjälpande arbete på lägst ledningsnivå insatsledare eller motsvarande. Du har antingen Räddningsledning B och examen från SMO, brandman heltid eller motsvarande eller brandingenjörsexamen med påbyggnadsutbildning RUB.

Eller dig som

- har flerårig erfarenhet av att ha arbetat inom Räddningstjänsten Syd i rollen som styrkeledare heltid eller rollen som brandingenjör. Som brandingenjör krävs påbyggnadsutbildning RUB.

B-körkort är ett krav.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att svenskt medborgarskap är ett krav och att säkerhetsprövning kommer att göras innan anställningens ingående.

Kontakt

Viktor Willhager, Funktionschef, 046-540 46 95. Viktor.Willhager@rsyd.se

Susanna Elmros. Har kontaktuppgifter till fackliga org.0708-38 99 89

Övrigt

Vi hanterar ansökningar löpande. Vänligen inkom med din ansökan snarast, dock senast den 5 december. I denna rekrytering behöver du inte bifoga något personligt brev. Istället ber vi dig besvara de urvalsfrågor som du får vid ansökan så utförligt som möjligt. Ansök här.