Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vill du utveckla förmågan inom räddningstjänst under höjd beredskap?

Vill du vara med och utveckla förmågan inom räddningstjänst under höjd beredskap? Då är du kanske vår nästa kollega! Hos oss får du möjlighet att bidra till att stärka skyddet av civilbefolkningen inför och vid fredstida kriser och höjd beredskap.

Om arbetsplatsen

Varje dag gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi är en samhällspartner som bidrar till våra medborgares trygghet och om olyckan sker är vi där och gör allt vi kan.

Räddningstjänsten Syd är räddningstjänsten för kommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö. Vårt uppdrag är att förebygga olyckor och att snabbt och effektivt genomföra räddningsinsatser av olika slag.

Vi är en viktig samhällsaktör och värnar om människors liv och hälsa samt samhällets funktionalitet i både freds- och krigstid. Civilplikten inom räddningstjänst återinfördes 19 januari 2024. Som den största räddningstjänsten i regionen kommer Räddningstjänsten Syd att vara en viktig del i återuppbyggnaden av det civila försvaret och förmågan till räddningsinsats under höjd beredskap. Tillsammans med övriga ansvariga samhällsaktörer kommer vi att stärka det civila försvaret.

Vårt erbjudande

Hos oss kommer du att utvecklas både på ett personligt plan och kompetensmässigt. Du kommer att arbeta nära kollegor med mycket kunskap och erfarenheter som du både kommer stödja och få stöd av. Du får verka i en god arbetsmiljö med bra möjlighet att påverka balansen mellan arbetsliv och fritid. Hos oss har du tillgång till gym på alla våra arbetsplatser, möjlighet till nyttjande av friskvård på arbetstid, föräldrapenningtillägg vid föräldraledighet med mera.

Arbetsuppgifter


Tjänsten är nyinrättad och du kommer bli en del i att själv bidra till utformningen av den. Du kommer att vara med och driva utvecklingen av förmågan inom räddningstjänst under höjd beredskap. Arbetet sker i tillsammans med andra kollegor där du kommer att ansvara för planering och organisering. Du är en representant i det nationella arbetet med att utveckla förmågan och samverkar tillsammans med andra räddningstjänster och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.


I din roll kommer du att vara placerad på enheten för insats och ledning. Beroende på kompetens och tidigare erfarenheter finns på sikt möjlighet till tjänstgöring i någon av våra operativa funktioner.

Du kommer att arbeta med utveckling och övergripande planering med fokus på sådana frågor som berör samverkan med övriga totalförsvaret samt förmågor och projekt kopplat till räddningstjänst under höjd beredskap. Vad gäller räddningstjänstens skadeavhjälpande och förebyggande verksamhet finns spetskompetens och en stor del av det formella huvudansvaret i övriga organisationen, och din roll blir att länka ihop dessa kompetenser.

Kvalifikationer

 • Relevant akademisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet, som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Arbetslivserfarenhet från kommunal räddningstjänst, Försvarsmakten eller annan myndighet inom beredskapssektorn med arbetsuppgifter inom säkerhet, beredskapsplanering, krisberedskap eller totalförsvar
 • God förmåga att prioritera och strukturera information, leda projekt, bygga nätverk och samverka
 • En vana av att ta fram skriftliga underlag i form av analyser, rapporter, planeringsunderlag och/eller sammanställningar till olika målgrupper
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Vana att arbeta digitalt och i digitala verksamhetsprogram och du har självklart goda kunskaper i de vanligaste delarna av Officepaketet
 • Stort intresse i det säkerhetspolitiska läget
 • B-körkort är ett krav

  Personliga egenskaper

  Du är initiativtagande och självgående. Du driver själv de frågor du ansvarar för och har samtidigt en god samarbetsförmåga som skapar relationer och bygger förtroende. Du trivs i en nätverkande roll och tar initiativ till samarbete med relevanta parter. Hos oss tillför du din kompetens inom området samtidigt som du visar prestigelöshet, lyhördhet och ödmjukhet för andra perspektiv och lösningar. Du är strukturerad och analytisk med fokus på systemperspektiv, du drivs av att få saker att hända och att saker hänger ihop.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Tjänsten är en tillsvidaretjänst där provanställning kan komma att tillämpas.
Du ska ha en vilja att bli krigsplacerad inom Räddningstjänsten Syd. Tjänsten förutsätter en godkänd säkerhetsprövning.

Ansökan

Ansök senast: 2024-02-29

Övrigt

Vi hanterar ansökningar löpande. Vänligen inkom med din ansökan snarast, dock senast den 29 feb.

I denna rekrytering behöver du inte bifoga något personligt brev. Istället ber vi dig besvara de urvalsfrågor som du får vid ansökan så utförligt som möjligt.

För kontaktuppgifter till fackliga ombud kontakta hrsupport@rsyd.se.

Skicka in din ansökan här.