Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sambandstekniker

Vill du arbeta i en räddningstjänst för alla och jobba för ett olycksfriare samhälle? Satsa då på oss! Nu söker vi en sambandstekniker.

Räddningstjänsten Syd är ett räddningstjänstförbund för kommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö. Varje dag gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi är en samhällspartner som bidrar till våra medborgares trygghet genom att arbeta med social hållbarhet, kunskap för den enskilde och samverkan med våra kommuner. Om olyckan ändå sker är vi där och gör allt vi kan.

Arbetsuppgifter
Vi söker en sambandstekniker med inriktning mot sambandsmateriel och utalarmering. Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak bestå av att utföra tillsyn, reparation, installation och utveckling av bärbar, fast och fordonsmonterad radio-, tele- och datautrustning. En del av dina arbetsuppgifter kommer även att bestå av arbete gällande installation, service och underhåll av annan teknisk utrustning eller digitala system.

Som sambandstekniker är du placerad i verksamhetsområdet teknik, verksamhetsstöd. Verksamhetsstöd arbetar för att stödja, genomföra och utveckla tjänster för att förbundet ska kunna bedriva en effektiv och kvalitetssäker verksamhet. Teknik är en funktion i enheten verksamhetsstöd och ansvarar för samband, IT, fordon och fastighet.

Kvalifikationer

- Lägst gymnasieutbildning, gärna inom bland annat teknikprogrammet eller El-och energiprogrammet. Eller motsvarande utbildning som kan bedömas likvärdig.
- Kunskaper inom datakommunikation/nätverk.
- Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.
- B-körkort är ett krav.
- Kunskaper om RAKEL och utalarmering är meriterande.

Det är meriterande om du har arbetserfarenhet inom blåljusmyndighet/larmcentral och/eller kännedom om räddningstjänstens sambandsmateriel. Exempel på system vi använder är Sepura Radio Manager, fordonssystem Daedalos Mobil och BLIS status, personsökare Swissphone, passagesystem ARX, inbrottslarm.

Som sambandstekniker önskar vi att du har förmåga att arbeta strukturerat och att du är van att vara i en servicefunktion. Du har en förmåga att se verksamhetens behov och snabbt kunna växla arbetsuppgifter och fokus utifrån uppkomna situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs och är en förutsättning då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Kontakt

Mikael Kess, Funktionschef, 0703-922911 mikael.kess@rsyd.se
Susanna Elmros. Har kontaktuppgifter till fackliga org.0708-38 99 89

Övrigt

Vänligen inkom med din ansökan snarast, dock senast den 6 december. I denna rekrytering behöver du inte bifoga något personligt brev. Istället ber vi dig besvara de urvalsfrågor som du får vid ansökan så utförligt som möjligt. Ansök här.