Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för - DC_rib.jpg

HR-konsult

Drivs du av att utveckla HR? Vi söker en ny kollega till HR- och bemanningsfunktionen.

Om arbetsplatsen

Räddningstjänsten Syd är räddningstjänsten för kommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö. Vårt uppdrag är att förebygga olyckor och att snabbt och effektivt genomföra räddningsinsatser av olika slag. Varje dag gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv.Räddningstjänsten Syd ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare som ständigt arbetar för att vara en inkluderande organisation. Hos oss arbetar du nära kollegor med mycket kunskap och erfarenheter som du både kommer att stödja och få stöd av. Du får verka i en arbetsmiljö med bra möjlighet att påverka balansen mellan arbetsliv och fritid. Du har tillgång till gym på alla våra arbetsplatser, möjlighet till nyttjande av friskvård på arbetstid, föräldrapenningtillägg vid föräldraledighet, möjlighet till fler lediga dagar genom semesterväxling med mera.HR- och bemanning arbetar med att stödja verksamheten för att medverka till en effektiv och kvalitetssäker räddningstjänst. HR- och bemanning arbetar med operativa och strategiska frågor gentemot distrikt och enheter inom Räddningstjänsten Syd. Gruppen består just nu av en HR-chef, tre HR-konsulter, bemanningskoordinator och löneadministratör. Vi behöver dig och du kommer att bli en av fyra HR-konsulter.

Arbetsuppgifter

Som HR-konsult i Räddningstjänsten Syd erbjuds du att arbeta i en generalistroll där din kompetens är eftertraktad och tas tillvara. Vi är en liten grupp där nära samarbete är ett måste varför det är viktigt att fungera både i grupp och med självständigt arbete. Detta för att vi tillsammans ska kunna vara ett välfungerande verksamhetsnära stöd. I tjänsten har du stora möjligheter att påverka och tillsammans med dina kollegor driva förbättringar, skapa struktur och processer.I din roll arbetar du med att stötta våra chefer inom alla förekommande områden såsom till exempel, rekrytering, rehabilitering, mångfald och inkludering, arbetstids- och bemanningsfrågor, lönefrågor med mera. Utöver generalistrollen har du liksom dina kollegor ett utökat ansvar för ett område. Det utökade ansvaret innebär att tillsammans med HR-chefen ta ett ansvar för de strategiska delarna, omvärldsbevakning och att hålla kollegorna uppdaterade inom området.

Kvalifikationer

För tjänsten söker vi dig som har minst 3-års högskola, HR/PA-utbildning eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet av att arbeta med alla förekommande frågor inom HR. Tyngdpunkten av frågorna som hanteras är inom det arbetsrättsliga området och därför är erfarenhet av avtalstolkning ett måste. Det är ett plus i kanten om du är intresserad eller har erfarenhet av lönefrågor. Det är viktigt med systemvana. Erfarenhet av offentlig sektor är meriterande.Vi vill ha dig som uppskattar humor. Du motiveras av att arbeta tillsammans med olika personer i organisationen och du är bra på att dela med dig av din erfarenhet och ditt engagemang. Räddningstjänsten Syd arbetar ständigt med att förbättra arbetet kring hur vi på ett effektivt sätt tar tillvara på och utvecklar medarbetarnas kompetenser samt att uppmuntra olikheter i tankesätt och perspektiv. Vi värdesätter därför just dina unika egenskaper och bakgrund och väljer aktivt att inte specificera fler krav på egenskaper. B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med eventuell provanställning. Tjänstens omfattning är 100 %. Du kommer att arbeta dagtid måndag till fredag, flextid tillämpas. Placering för närvarande är på vår brandstation centralt i Malmö.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 19 januari.

Vi kommer att tillämpa löpande urval. Svara utförligt på frågorna i ansökningsmallen och skicka med eller fyll i CV. Du ska inte skicka med personligt brev. Intervjuer planeras till den 18 och 21 januari över Teams.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Maria Thögersen, HR-chef, tel 0723-50 37 91.

Kontaktuppgifter till fackliga organisationer förmedlas via HR-support@rsyd.se.