Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Civilingenjör eller brandingenjör som vill jobba inom räddningstjänst!

Vill du bli en av oss som arbetar för ett tryggare och säkrare samhälle?

Om arbetsplatsen

Vi är ett räddningstjänstförbund för kommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö. Vårt uppdrag är att förebygga olyckor och att snabbt och effektivt genomföra räddningsinsatser av olika slag.

Vi på Räddningstjänsten Syd vill ligga i framkant och driva samhällsutvecklingen framåt. Vi verkar i en region som ständigt växer och utmanar oss. Stora högteknologiska företag flyttar till Malmö och forskningsanläggningar byggs i Lund. Samtidigt växer våra kommuner och nya stadsdelar planläggs och exploateras. Med detta växer också vårt uppdrag. Därför behöver vi förstärka vår förebyggande verksamhet med fler duktiga kollegor som drivs av att ta sig an samhällsutveckling, lösa komplexa problem och förebygga olyckor.

Du kommer tillhöra enheten för samhällssäkerhet som arbetar med myndighetsutövning och rådgivning. Vi driver vår verksamhet i två förebyggande-funktioner som utgår från brandstationen i Lund resp. brandstationen i centrala Malmö. I varje funktion arbetar omkring 15 brandinspektörer och ingenjörer.

Hos oss får du möjlighet att både utveckla dig själv och att bidra till utveckling inom dina arbetsområden. Du kommer att arbeta nära kollegor med mycket kunskap och erfarenheter som du både kommer stödja och få stöd av. Du får verka i en god arbetsmiljö med bra möjlighet att påverka balansen mellan arbetsliv och fritid. Hos oss har du tillgång till gym på alla våra arbetsplatser, möjlighet till nyttjande av friskvård på arbetstid, flextid, föräldrapenningtillägg vid föräldraledighet med mera.

Arbetsuppgifter

Ditt arbete kommer att omfatta handläggning av ärenden inom olika områden beroende på din kompetens, dina erfarenheter och verksamhetens behov. Arbetsområden där vi nu särskilt söker förstärkning är tillståndshantering enligt lagen om brandfarlig och explosiv vara och riskhantering inom farlig verksamhet. Men beroende på dina kvalifikationer kan även andra uppgifter bli aktuella, t.ex. tillsyn och handläggning av bygg- och planremisser.

Kvalifikationer

Vi tror att du har ett stort intresse för samhället och hur detta påverkar räddningstjänstens arbete och vill vara en del av räddningstjänstens roll och utveckling. Du ser vikten av att bygga nätverk både inom och utanför organisationen. Samarbete och att stötta dina kollegor är en naturlig del av din arbetsvardag samt att driva dina egna ärenden framåt. Du är analytisk och motiveras av att lösa komplexa frågeställningar.

Självklart har du också en färdig examen från brandingenjörsprogrammet eller en civilingenjörsexamen inom riskhantering. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter så beskriv dessa gärna lite närmre då vi ser det som meriterande! B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt

Hanna Sellehed, funktionschef
046-540 49 37

Kontakt till fackliga organisationer kan förmedlas via HR; hrsupport@rsyd.se

Övrigt

Arbetstid: Dagtid, mån-fre. Kvällsarbete i mindre omfattning kan förekomma.

Placering: På brandstationen centralt i Malmö eller på brandstationen i Lund vid Gastelyckan.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Vänligen inkom med din ansökan snarast, dock senast den 9 oktober 2022. Vi hanterar ansökningar löpande.

I denna rekrytering behöver du inte bifoga något personligt brev. Istället ber vi dig besvara de urvalsfrågor som du får vid ansökan så utförligt som möjligt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. Vi tillämpar löpande urval under ansökningsperioden.

Välkommen med din ansökan här!