Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Brandingenjör eller civilingenjör inom riskhantering

Vill du bli en av oss som arbetar för ett tryggare och säkrare samhälle?

Om arbetsplatsen

Räddningstjänsten Syd är räddningstjänsten för kommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö. Vårt uppdrag är att förebygga olyckor och att snabbt och effektivt genomföra räddningsinsatser av olika slag.

Vi på Räddningstjänsten Syd vill ligga i framkant och driva samhället framåt. Vi verkar i en region som ständigt växer och utmanar oss. Stora högteknologiska företag flyttar till Malmö och forskningsanläggningar byggs i Lund. Samtidigt växer våra kommuner och nya stadsdelar planläggs och exploateras. Med detta växer också vårt uppdrag. Därför behöver vi förstärka vår förebyggandeverksamhet med fler duktiga kollegor som drivs av att lösa komplexa problem i ett samhälle som ständigt utvecklas.

Hos oss kommer du att utvecklas både på ett personligt plan och kompetensmässigt. Du kommer att arbeta nära kollegor med mycket kunskap och erfarenheter som du både kommer stödja och få stöd av. Du får verka i en god arbetsmiljö med bra möjlighet att påverka balansen mellan arbetsliv och fritid. Hos oss har du tillgång till gym på alla våra arbetsplatser, möjlighet till nyttjande av friskvård på arbetstid, föräldrapenningtillägg vid föräldraledighet med mera.

Arbetsuppgifter

Som brandingenjör eller civilingenjör inom riskhantering hos oss är du drivande i samhällsutvecklingen med spets i det förebyggande arbetet. Med stöd av dina tidigare erfarenheter är du delaktig i både utveckling och drift inom dina arbetsområden. Ditt arbete kommer att omfatta handläggning av ärenden inom olika områden beroende på din kompetens, dina erfarenheter och Räddningstjänsten Syds behov. Arbetsområden är till exempel tillsyn, plan- och byggprocessen, tillståndshantering enligt lagen om brandfarlig och explosiv vara samt farlig verksamhet. Vi erbjuder en omväxlande tjänst med möjligheter till samarbete med andra organisationer lokalt och regionalt. Kompetensutveckling och lärande är viktigt för oss.

Kvalifikationer

Vi tror att du har ett stort intresse för samhället och hur detta påverkar räddningstjänstens arbete och vill vara en del i räddningstjänstens roll och utveckling. Du ser vikten av att bygga nätverk både inom och utanför organisationen. Samarbete och stötta dina kollegor är en naturlig del av din arbetsvardag samt att driva dina egna ärenden framåt. Du är analytisk och motiveras av att lösa komplexa frågeställningar.

Självklart har du också en färdig examen från brandingenjörsprogrammet eller en civilingenjörsexamen inom riskhantering. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter så beskriv dessa gärna lite närmre då vi ser det som meriterande! B-körkort är ett krav.

Tjänsten kan innebära arbetsuppgifter som kräver säkerhetsklassning, vilket innebär att svenskt medborgarskap är ett krav och att säkerhetsprövning kommer att göras innan anställningens ingående.

Kontakt

Hanna Sellehed, funktionschef, 046-540 49 37. hanna.sellehed@rsyd.se

Susanna Elmros. Har kontaktuppgifter till fackliga org. 0708-38 99 89

Övrigt

Placeringen är på vår brandstation centralt i Malmö. Vi hanterar ansökningar löpande. Vänligen inkom med din ansökan snarast, dock senast den 5 december. I denna rekrytering behöver du inte bifoga något personligt brev. Istället ber vi dig besvara de urvalsfrågor som du får vid ansökan så utförligt som möjligt. Ansök här.