Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för - Jad.jpg

Brandman

Jad

Hur hamnade du på Räddningstjänsten Syd?
När Räddningstjänsten Syd annonserade att de sökte brandman arbetade jag redan som brandman i Falkenberg, men såg stora utvecklingsmöjligheter med att söka till mig hit. Det var mycket som lockade, framförallt fann jag inspiration i att arbeta som brandman med en storstadsdynamik och de utmaningar och utvecklingsmöjligheter som tillkommer med det. Jag började min anställning här 2011 och är för närvarande placerad på Station Hyllie i Malmö. Jag arbetar som uttryckande brandman och i mitt uppdrag ingår att på ett eller annat sätt förbereda, förebygga eller genomföra en räddningsinsats.

Vad är det roligaste i ditt arbete?
Det som utan tvekan är det roligaste, vilket jag tror de flesta som är brandmän skriver under på, är kollegorna och att yrket är så pass grupporienterat. Jag trivs väldigt bra med variation av jobbet, ingen dag är den andra lik och trots att vi jobbar oregelbundna tider trivs jag väldigt bra med. Något jag personligen värderar väldigt högt är känslan av att man gör skillnad till det bättre.

Vad finns det för utmaningar i ditt arbete?
Brandmansyrket är ett kravfyllt jobb, en allround-kravlista som sträcker sig till att ha en god fysisk förmåga och en stark teknisk och social kompetens. Dessa kompetenser måste hela tiden underhållas och trots att jag har varit brandman i tolv år känner jag fortfarande att jag har mycket att lära mig. Man brukar säga att man som brandman aldrig blir ”fullärd” vilket ställer ytterligare krav på att ha en ödmjuk och prestigelös inställning till yrket.